Статті

  • Хто такий пульмонолог і що він лікує?

    Сильний кашель, біль у грудях, затруднене дихання, задишка - це основні симптоми, які говорять, що саме час відвідати пульмонолога. З наведених симптомів можна здогадатися, що пульмонолог лікує захворювання пов'язані з органами дихання, особливо такими, як легені і бронхи.

    Перейти >>
  • Що лікує невропатолог, і які методи лікування використовує

    Невропатолог - це лікар, в обов'язки якого входить діагностика, профілактика та лікування захворювань центральної і периферичної нервової системи. Неврологія є дуже складним розділом медицини, адже людське тіло складається з тисяч нервових волокон. Будь-яке захворювання нервової системи може призвести до дуже неприємних наслідків, частина з яких має незворотній характер.

    Перейти >>
  • Що лікує нефролог і з чим необхідно йти до нього на прийом

    Якщо говорити коротко, то нефролог - це лікар, який займається лікуванням нирок. До його основних обов'язків входить діагностика, лікування та профілактика ниркових захворювань. Направлення до нефролога отримують пацієнти, у яких були виявлені зміни в аналізах сечі, зокрема, наявність у ньому білка. На прийом до нефролога, як і до будь-якого іншого лікаря, рекомендується приходити заздалегідь підготовленим і, як мінімум, мати при собі загальний аналіз сечі, загальний аналіз крові, амбулаторну карту і результати попередніх обстежень, якщо такі є.

    Перейти >>
  • Причини і симптоми подагри

    Подагрою називається захворювання, яке розвивається внаслідок відкладання в суглобах солей сечової кислоти, або уратів. Відбутися це може в будь-якому суглобі тіла, але найчастіше подагра вражає суглоби пальців стопи. Насправді подагричний артрит є досить рідкісним захворюванням. Хвороба діагностується у 1 людини з тисячі, і найчастіше у чоловіків. Представники сильної статі хворіють на подагру приблизно в 20 разів частіше, ніж жінки. Особливо в зоні ризику знаходяться чоловіки після 40 років, і жінки після менопаузи.

    Перейти >>
  • Звідки береться і як лікувати ячмінь на оці

    Ячмінь на оці є результатом запального процесу в сальній залозі біля кореня вій, або у волосяному мішку. Його відносять до ряду безпечних захворювань і, найчастіше, гнійний нарив сам пропадає через 1-2 тижні. Але покладатися на волю випадку не дуже надійний метод лікування, і навіть звичайний ячмінь здатний призвести до дуже неприємних наслідків.

    Перейти >>
  • Як пережити хворобу рідним і близьким пацієнта з онкологічним захворюванням

    Почути діагноз «рак» для кожного пацієнта стане сильним стресом. Але депресія і відчай з'являється не тільки у нього. Родичам хворого не менш складно усвідомлювати дану ситуацію, і на них обов'язково відіб'ються зміни у здоров'ї близької людини.

    Перейти >>
  • Вагітність. До чого сниться викидень та інші жахи

    Наша підсвідомість знаходить свій вихід саме уві сні. Все, що ми відчували протягом дня, думали, бачили і чули, відкладається в засіках свідомості, а вночі виходить назовні у формі різноманітних снів.

    Перейти >>
  • Що лікує ендокринолог? З якими симптомами йти на прийом до ендокринолога?

    Ендокринологія - це область медицини, яка досліджує і лікує захворювання, що вражають ендокринну систему. Основний інтерес даної області прикутий до гормонів, процесів їх синтезу і механізму дії.

    Перейти >>
  • 3 стадії розвитку алкогольної залежності

    Алкоголізм був і залишається проблемою не одного покоління. Лікарі віднесли його в ряд хронічних захворювань, яке формується на тлі регулярного вживання спиртовмісних напоїв.

    Перейти >>
  • Як підготуватися до пластичної операції

    Зважитися на пластичну операцію простій людині досить важко. Тому, якщо у вас в голові народилася така думка, варто відповісти собі на одне питання - наскільки така операція необхідна для мене?

    Перейти >>