Медичний порталСтаттіДіти та домашні тварини

Діти та домашні тварини

19.05.2015 00:00

У маленьких дітей постійно виникає величезна кількість бажань, більшість з яких батьки з радістю виконують. Але є одне, яке здатне завести в безвихідь навіть найбільш лояльних батьків: бажання завести домашню тваринку. Що ж робити, якщо дитина готова до сусідства пухнастого, або пернатого створіння?

У всі часи педіатри в один голос оголошували вердикт - «Ні!». Напевно, більшості з нас знайомі слова, що тварина в будинку - це бруд, неприємний запах і глисти. Крім цього шерсть, або пір'я можуть спровокувати алергію, і взагалі тварини можуть заразити дуже страшними хворобами. Багато батьків піддаються панічним настроям, в результаті чого малюкові купують нову іграшку і залишають мрію про маленького друга нездійсненою. І начебто проблема вирішена, але фахівці у сфері психології стверджують, що не все так просто.

Думка психологів

Психологія не заперечує наявності небезпек, пов'язаних з утриманням тварин. Але, разом з цим психологи впевнені, що при правильному підході і ця проблема легко вирішується. Американські вчені вже давно зацікавилися даною темою, і, на даний момент, ними був проведений цілий ряд досліджень, спрямованих на вивчення відносин між тваринами і нашими дітьми.

Результат був однозначним: дітям потрібні домашні тварини. Дослідження показали, що в тих сім'ях, де є маленькі улюбленці, діти розвиваються краще, а їх інтелектуальний потенціал значно вище. Також, в ході експерименту по догляду за тваринами, у тих малюків, які були в ньому задіяні, спостерігався гарний настрій, підвищений рівень комунікабельності, товариськість. Крім цього, в період дослідження, вони краще засвоювали навчальний матеріал.

Групою американських вчених з наукового журналу США також було доведено, що догляд за твариною в період жіночої вагітності має позитивну дію. Мама і майбутній малюк стають менш сприйнятливими до різних алергенів, оскільки організм просто звикає до них і перестає реагувати. Фінські вчені також провели свої спостереження і зробили висновок, що в сім'ях з собаками діти менш схильні до простудних захворювань.

Поради від ветеринара

Ветеринар з Харкова  стверджують, що і педіатри, і психологи абсолютно праві. Знайти компроміс і задовольнити обидві сторони конфлікту допоможуть декілька простих порад.

  • Навіть тварині, що живе в квартирі, необхідний регулярний огляд у ветеринара.
  • Планова вакцинація тварин.
  • Контроль з боку батьків за взаємодією дитини і тварини.
  • Заборона на спільний сон з твариною.
  • Гігієна рук після контакту з тваринами.
  • Обробка хутра котів і собак від паразитів, особливо в літній період.
  • Правильна обробка їжі для вихованця, з метою запобігання глистів.
  • Регулярне провітрювання приміщень, вологе прибирання, гігієна в будинку.

Коментарі

У нас поки немає коментарів до цієї статті.

Додати коментар