Медичний порталЛікаріЖитомирОфтальмолог (окуліст)Мартиненко Анатолій Борисович
Мартиненко Анатолій Борисович

Мартиненко Анатолій Борисович

Офтальмолог (окуліст)

Офтальмологічний медичний центр "Клініка Зір"
Житомирська область, Житомир
Офтальмологічний медичний центр "Клініка Зір", вул. Московська, 29
Стаж роботи:
18 років
+38 (0412) 46-70-17
+38 (0412) 42-16-08
info@klinika-zir.com.ua
Сховати карту

Про лікаря

У 1995 році закінчив Тернопільський медичний інститут, спеціальність: лікувальна справа. Пройшов інтернатуру за спеціальністю: офтальмологія.
З 1999 року був зарахований на посаду лікаря-офтальмолога по наданню невідкладної допомоги очного відділення Житомирської обласної лікарні ім. А. Ф. Гербачевського, в тому ж році був переведений на посаду лікаря-офтальмолога відділення мікрохірургії ока.
З 2005 року присвоєна вища кваліфікаційна категорія за спеціальністю: офтальмологія; один з провідних хірургів центру мікрохірургії ока Житомирської обласної лікарні ім. А. Ф. Гербачевського.
З 2009 року є одночасно провідним мікрохірургом офтальмологічних відділень Бердичівської і Коростенської лікарень Житомирської області. З 2002 року поєднує роботу в державних установах і приватних медичних клініках як оперуючий микрохирурга ("Центр терапії та мікрохірургії ока" в Донецьку, "Центр мікрохірургії та терапії ока» у Києві, клініка "Медівіт" в Тернополі тощо)
З 2011 року - головний лікар приватного підприємства "Клініка Зір"; один з найбільш кваліфікованих микрохирургов України. Рівень його професійної діяльності високо оцінений найбільш досвідченими колегами і представниками фірм офтальмологічного обладнання, роботу яких він представляє як фахівець.

Незважаючи на великий обсяг практичної діяльності, Анатолій Борисович Мартиненко продовжує наполегливо працювати над своїм професійним зростанням:

В 1998 році на базі Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Щупик пройшов навчання новітньою методикою видалення катаракти шляхом факоемульсифікації з імплантацією гнучкої кришталика.
З 2000 року на базі відділення мікрохірургії ока одним з перших в Україні почав видалення катаракти на рівні сучасних світових стандартів з використанням методу факоемульсифікації.
У 2002 році вдосконалював професійні навики по видаленню катаракти шляхом факоемульсифікації на базі ГУ МНТК "Мікрохірургія ока", Санкт-Петербург, Росія.
Віртуозно володіє навичками роботи на всій сучасній апаратурі, представлена в Україні такими компаніями, як Bausch&Lomb Millenium, Stellaris; Alcon Infiniti, Legacy, Laureat, Accurus; AMO Compact і Ortly. Постійний учасник регіональних і зарубіжних конференцій, симпозіумів, з'їздів офтальмологів.
Виконує значну кількість операцій з видалення вторинної плівковою катаракти з допомогою YAG-лазера.
Починаючи з 2005 року, є дійсним членом Європейської асоціації катарактальних і рефракційних микрохирургов ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons) і щорічно відвідує її зібрання. (1998 р. Прага, 2005 р. Париж, 2006 р. Лондон, 2007 р. Стокгольм, 2008 р. Лісабон, 2009 р. Барселона, 2010 р. Париж, 2011 р. Відень, 2012 р. Мілан).
У 2006 році презентував свою хірургічну діяльність у режимі реального часу під час конференції Bausch&Lomb "Жива хірургія" за участю кращих микрохирургов України та зарубіжних фахівців.
З 2010 року є членом та бере участь у зборах Американської асоціації катарактальних і рефракційних микрохирургов ASCRS (American Society of Cataract and Refractive Surgeons) (2010 р. Бостон, 2012 р. Чикаго).
У 2010 році опанував навичками проведення вітреоретинальної хірургії на базі ФГУ МНТК "Мікрохірургія ока", Москва, Росія, і ввів її в регламент роботи центру мікрохірургії ока Житомирської обласної лікарні ім. А. Ф. Гербачевського.
Є здобувачем наукового ступеня кандидата медичних наук на базі ХМАПО. Автор двох патентів на корисні моделі і більше 10 раціоналізаторських пропозицій в офтальмології. Опублікував ряд статей та наукових доповідей ("Філатовські читання", Одеса - 2009; "Сучасні методи діагностики і лікування в офтальмології", Харків - 2008; "Сучасні аспекти клініки, діагностики та лікування очних хвороб", Одеса - 2008; "Український медичний альманах" Том 10, №6, Луганськ - 2007; "Офтальмологічний журнал" №6, Одеса - 2007; "Всеукраїнська наукова конференція "Фармакотерапія в офтальмології", Харків - 2007).

Відгуки про лікаря Мартиненко Анатолій Борисович

У нас поки немає відгуків до цього лікаря. Але ви можете їх додати.

Додати відгук