Медичний порталЛікаріДонецькОртопед-травматологБорзих Олександр Володимирович
Борзих Олександр Володимирович

Борзих Олександр Володимирович

Ортопед-травматолог

Донецька область, Донецьк
Клініка мікрохірургії, вул. Артема, 106
+38 (062) 311-12-47,
+38 (062) 311-05-08
mail@microsurgery.net.ua

Про лікаря

Завідувач відділенням мікрохірургії кисті , керівник клініки мікрохірургії НІІТО ДонНМУ ім. М. Горького , доктор медичних наук , професор кафедри травматології , ортопедії та ХЕС , заслужений лікар України , Лауреат державної премії України в галузі науки і техніки.

Один із засновників сучасної мікрохірургії на території колишнього СРСР і України . Віце президент асоціації хірургів кисті України . Учасник міжнародних конференцій , з'їздів і семінарів присвячених хірургії периферичної нервової системи в м. Відень. Організатор україно -австрійських курсів мікрохірургів .

Народився в Тамбовської області , Росія , в 1952 р. в сім'ї службовців. У виборі професії керувався досвідом прадіда , Федора Васильовича Берви , який був головним лікарем заводської лікарні , першим хірургом - травматологом і рентгенологом г.Юзовка , згодом Сталіно.

Після закінчення Донецького медичного інституту ім.М.Горького в 1976 році , в перебігу декількох років працював хірургом , а потім травматологом в м. Дзержинську , Донецької області. Спеціалізацію з мікрохірургії проходив в ВНЦХ , цито м.Москва , НІІКЕХ м.Київ . У 1987 році завдяки ентузіазму команди однодумців В.Г. Климовицький , А.В. Борзих , А.К.Рушая , А.А. Штутін , О.Г. Калінкіна на базі ОКТБ м.Донецька відкрито відділення мікрохірургії , яке А.В.Борзих очолює і донині.

Автор великої кількості наукових праць і винаходів з лікування травм і захворювань кисті , реплантації кінцівок , пластичної та реконструктивної хірургії , хірургії периферичної нервової системи. Під його керівництвом проведено і проводяться велика кількість досліджень у цих областях медицини.

Член всесвітньої організації ортопедів Sicot . Член асоціації травматологів та ортопедів України . Член суспільства травматологів - ортопедів Донецької області , асоціації хірургів кисті України .

Відгуки про лікаря Борзих Олександр Володимирович

До цього лікаря, коментарі поки тільки на Російській мові.
Переглянути коментарі Російською мовою

Додати відгук