Медичний порталЛікаріКиївКардіологТодуров Борис Михайлович
Тодуров Борис Михайлович

Тодуров Борис Михайлович

Кардіолог Кардіохірург

Київський міський центр серця
Київська область, Київ
Київський міський центр серця вул. Братиславська, 5а
Стаж роботи:
52 роки
+38 (044) 291-61-01
i.todurov@shalimov.org
Сховати карту

Про лікаря

Доктор мед. наук, член-кореспондент АМН України, директор Київської міської клінічної лікарні «Київський міський центр серця»
Борис Михайлович Тодуров - український лікар-кардіохірург, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (2009), директор Київського міського центру серця, лауреат всеукраїнської премії "Гордість країни 2011" в номінації "Лікар року".
 
За 27 років хірургічної практики виконав більше 5000 операцій. Здійснив першу в Україні трансплантацію серця. Автор понад 140 наукових робіт і ряду винаходів.
 
В 2000-му році вперше в Україні провів трансплантацію серця людини.
 
В 2001-му році вперше в Україні зробив операцію Батісти (альтернатива трансплантації серця). У тому ж році вперше в Україні зробив тораскопіческую операцію дитині з вродженим пороком серця.
 
В 2002-му році вперше в Україні зробив тромбектомію з нижньої вени в комплексі з Нефректомія в умовах штучного кровообігу. З 2000 по 2007 р здійснив чотири трансплантації серця, три з яких закінчилися успішно. У 2005 р вперше в Україні захистив докторську дисертацію з хірургічного лікування тромбоемболії легеневої артерії.
 
Протягом багатьох років Тодуров проводить міжнародні благодійні акції в різних країнах світу заради порятунку дітей з вродженими вадами серця і заради підвищення престижу України на міжнародній арені. У 1999 р був з благодійною місією в Єгипті (прооперував 16 дітей з вродженими вадами серця в Каїрі). У 2002 р прооперував 2 дітей з вродженими вадами серця в Багдаді. В Іраку працював і над створенням спільного з іракськими медиками проекту з порятунку громадян цієї країни, особливо немовлят - майбутнього нації.
 
2005 г. - благодійна місія в Косово (прооперував 3 дітей з вродженими вадами серця в Пріштіні).
 
2006 - благодійна місія в Азербайджані (прооперував 5 дітей з вродженими вадами серця з малозабезпечених сімей біженців з Нагірного Карабаху).
 
За останні десять років Борис Михайлович створив наукову школу лікування серцевої недостатності, визнану на міжнародному рівні однією з кращих. Виконуючи щорічно більше 500 операцій на серці вручну, Тодуров підготував блискучу плеяду кардіохірургів, анестезіологів, перфузіологів, більшість з яких представляють еліту сучасної української кардіохірургії. Рівень і результати операцій, які виконує Тодуров, відповідають кращим світовим стандартам, свідченням чого є велика кількість хворих з різних країн світу, які оперуються саме у нього.
 
Згідно з Програмою Президента України щодо боротьби з серцево-судинними захворюваннями, з 2006 р Борис Михайлович Тодуров є ініціатором та співавтором проекту будівництва сучасного в Україні медичного закладу - Київського міського центру серця. Тодуров запросив працювати в цей центр кращих професіоналів, створив унікальний колектив однодумців і вчених.
 
Борис Михайлович є автором понад 110 друкованих праць, у тому числі 5 авторських свідоцтв і патентів. З 2004 р - заслужений лікар України.
 
Тодуров нагороджені почесними грамотами Президента України, АМН України, численними дипломами та грамотами Київського міського голови та орденом Святого Володимира, має подяки від міністрів охорони здоров'я Єгипту, Азербайджану, Сербії.

Відгуки про лікаря Тодуров Борис Михайлович

До цього лікаря, коментарі поки тільки на Російській мові.
Переглянути коментарі Російською мовою

Додати відгук