Медичний порталЛікаріТернопільПедіатрБанадига Наталія Василівна
Банадига Наталія Василівна

Банадига Наталія Василівна

Педіатр Алерголог

Тернопільська область, Тернопіль
Педіатричний кабінет “Малеча” вул. Лозовецька, 4
+38 (0352) 42-00-76
+38 (0352) 52-76-76
malecha154@gmail.com

Про лікаря

Український вчений у галузі педіатрії. Доктор медичних наук (2000), професор (2001).

Закінчила Тернопільський медичний інститут (нині ТДМА). Від 1996 — доцент кафедри дитячих хво­роб, від 2001 — професор кафедри шпи­тальної та факуль­тет. педіатрії, завідувач кафедри педіатрії факультету післядипломної освіти ТДМА. 1997–2000 — позаштатний обласний дитячий алерголог.

Автор понад 350 наукових публікацій,3 монографії, 13 раціоналізаторських пропозицій. Має 4 патенти на винахід, 4 інформаційні листи.

Н.В. Банадига є відомим фахівцем у галузі педіатрії. Сфера її наукових інтересів — це проблеми дитячої алергології та пульмонології; особливості етіопатогенезу, клініки, фактори, що сприяють хронізації соматичної патології у дітей; харчування здорових дітей раннього віку та з групи ризику; механізми виникнення, профілактики і лікування вторинного остеопорозу. Саме професор Банадига запровадила у клінічну практику нові методи діагностики і лікування поширеної патології у дітей. Багато часу приділяє вихованню молодого покоління лікарів-педіатрів. Під її безпосереднім керівництвом було підготовлено 5 кандидатів медичних наук і 2 магістрів медицини. Автор понад 300 наукових та науково-методичних робіт, серед них 3 монографії, 7 навчальних посібників, 140 наукових статей, 4 патенти на винаходи, 3 інформаційних листи, 15 раціоналізаторських пропозицій. У 1997–2000 роках виконувала обов’язки обласного позаштатного дитячого алерголога. Входить до складу 2 спеціалізованих вчених рад із захисту докторських та кандидатських дисертацій. Активно працює в Тернопільському осередку Асоціації педіатрів України, виконує обов’язки заступника голови осередку. Н.В. Банадига організовує чисельні науково-практичні конференції, у тому числі із міжнародною участю, співпрацює з громадськими організаціями, що займаються поширенням медичних знань серед населення і опікуються проблемами хворих дітей, дітей-інвалідів. Науковець неодноразово виступала на місцевому телебаченні з актуальними питаннями педіатрії. Сім’я — чоловік, досвідчений лікар, та син, студент медичного університету, — присвятили своє життя найпочеснішій і найвідповідальнішій справі — рятуванню життя людей. Наталія Василівна знає одну геніальну в своїй простоті істину: «Людина приходить у цей світ, щоб робити добро, добра людина — сильна людина». 

Відгуки про лікаря Банадига Наталія Василівна

У нас поки немає відгуків до цього лікаря. Але ви можете їх додати.

Додати відгук