Медичний порталСтаттіЛітній раціон. Поради лікаря дієтолога

Літній раціон. Поради лікаря дієтолога

27.07.2015 00:00

Літо - це прекрасний період для загального оздоровлення організму і його насичення вітамінами. На прилавках магазинів з'являється все більше натуральних продуктів, ягід і фруктів, повз які просто неможливо пройти повз.

Що корисно їсти влітку?

Дієтолог в Дніпропетровську стверджує, що сезонні фрукти повинні переважати в нашому раціоні щодня. У їжу необхідно додавати більше зелені, готувати овочеві салати. Ягоди добре використовувати для приготування десертів або вживати у сирому вигляді. Літні смаколики, такі як полуниця, вишня, чорниця, смородина і агрус не тільки містять у собі безліч вітамінів, але й мають здатність до руйнування вільних радикалів. Також вони відрізняються підвищеним вмістом органічних кислот, які покращують стан шкіри, прискорюють регенерацію клітин і очищують її. Вже через місяць такого харчування ви зможете відчути себе зовсім по-іншому, а ваш зовнішній вигляд буде викликати захоплені погляди перехожих.

Звертати увагу варто і на колір продуктів. Наприклад, червоні, помаранчеві та жовті плоди багаті вмістом бета-каротину, який дуже необхідний для здоров'я шкіри. У літню спеку саме він здатний захистити нас від впливу шкідливих сонячних променів і запобігти передчасному старінню.

Поради лікаря дієтолога. Варто відмовитися від ....

Для гарного самопочуття в літній період намагайтеся менше вживати білкової їжі. У спеку організму складніше справлятися з важкою їжею, обмінні процеси сповільнюються, тому варто підібрати аналоги улюблених страв. М'ясо можна замінити рибою - її білок краще засвоюється ніж м'ясний і не викликає дискомфорту в шлунку. Улюблені всіма літні свинячі шашлики радять замінити курятиною чи індичкою. Найкращим варіантом буде засмажена на відкритому вогні риба. Частоту вживання м'яса варто обмежити до 1-2 разів на тиждень. Дуже важливо включити в свій раціон рибу та морепродукти.

Коментарі

У нас поки немає коментарів до цієї статті.

Додати коментар